Cingles Vallcebre el Comellar. Foto: A Peu

Catalunya és un país muntanyós, amb una orografia molt complexa, formada per un gran conjunt de serres i valls, disposades en tres grans unitats. Les muntanyes del Prepirineu, que s’estenen paral·leles  als Pirineus, el Sistema Mediterrà i la Serralada Transversal que fa de pont entre les dues primeres.

Dins d’aquest tipus de paisatges hi han terrenys amb altituds mínimes de 600 m. i cims que oscil·len entre els 1500 però també hi han massissos on els punts més alts  poden superar els 2000 m.

L’origen d’aquestes muntanyes és molt variada i gràcies a això l’aspecte és també variat, encara que comparteixen el caràcter dramàtic i solitari en els seu interior. En funció de l’ambient climàtic al que pertanyen, l’aspecte d’aquestes serres i valls és també molt variat, anant des de les valls agrícoles fins als densos boscos dels vessants.

Dins aquest grup, les caminades obliguen a superar desnivells que moltes vegades són pronunciats, per camins amb un component rocallós. Aquest és un dels elements que donen caràcter a les excursions dins d’aquests paisatges, però també n’hi ha d’altres, com conèixer la petits pobles i submergir-nos en una història mil·lenària que es constata en tots els edificis i monuments que troben a cada cantonada.

Els paisatges de mitja muntanya

Coneix tots els paisatges

Espais protegits representatius de la mitja muntanya

Descobreix tots els parcs

Senders per descobrir aquesta zona

En aquest moment no tenim els senders d’aquesta zona!

En aquesta secció trobaràs els senders i altres camins abalisats amb els que conèixer aquest territori.

Torna aviat, segur que ja tindrem alguna proposta per gaudir a peu el nostre pais.

Propostes per conèixer la mitja muntanya

I per estar-hi, pots fer nit als allotjaments

Tots els allotjaments

Pots tastar també el paisatge

Tots els productors


Amics del senderisme

Amics del senderisme és l’espai on les persones que s’estimen el senderisme troben informació, comparteixen idees i propostes per caminar a Catalunya.

Segueix-nos a:

      twitter facebook new-g-plus-icon-32 foursquare


c/ Iu Pascual, 12 – 17800 Olot (Girona)


Copyright © 2014 Amics del Senderisme | Nota legal |