portselva-a-peu

Tant si és per còmodes camins que recorren les allargades platges dins magnífiques pinedes, com  els abruptes camins que connecten petites cales d’aigua de color blau profund, recórrer la costa a peu sempre ens depara sorpreses.

Els camins que la recorren tenen una relació molt intensa amb la nostra història, ja que per mar van arribar en temps molt reculats totes les cultures i la gent que han format el nostre caràcter. Però també aquests camins han estat testimoni del perill, amb l’arribada de pirates i soldats, prenent per això la funció de camins de vigia.

Aquest és el sentit dels camins de ronda, que recorren bona part de la línea de costa, moltes vegades a redós de les suaus serralades que amaguen l’interior de catalunya.

Malgrat que la nostra costa té uns 580 km, els paisatges en contacte o a prop del mar al seu costat són variats: tenim prop de 210km de penya-segats, 280 km de platges i  50km de costa baixa. Tot i aquesta diversitat, la costa albera el 59 % de la superfície urbanitzada, tant si és de manera compacta, en els pobles i ciutats, com difusa, de petites cases familiars  de les urbanitzacions.

Les propostes de vacances dins aquests paisatges et permeten conèixer a peu tant la mateixa línea de costa, com la primera línea de muntanyes, l’anomenada Serralada Prelitoral, d’altituds modestes i des d’on es gaudeixen amplies panoràmiques del mediterrà.

Els paisatges costaners

Coneix tots els paisatges

Espais protegits representatius

Descobreix tots els parcs

 

Senders per descobrir aquesta zona

En aquest moment no tenim els senders d’aquesta zona!

En aquesta secció trobaràs els senders i altres camins abalisats amb els que conèixer aquest territori.

Torna aviat, segur que ja tindrem alguna proposta per gaudir a peu el nostre pais.

Propostes per conèixer la costa

I per estar-hi, pots fer nit als allotjaments

Tots els allotjaments


Amics del senderisme

Amics del senderisme és l’espai on les persones que s’estimen el senderisme troben informació, comparteixen idees i propostes per caminar a Catalunya.

Segueix-nos a:

      twitter facebook new-g-plus-icon-32 foursquare


c/ Iu Pascual, 12 – 17800 Olot (Girona)


Copyright © 2014 Amics del Senderisme | Nota legal |