Selecciona el paisatge on t’agradaria anar a caminar:

Els paisatges de Catalunya

El paisatge, a més a més de l’espai natural, el relleu i la natura, és una construcció social, relacionada amb la manera com interpretem aquest espai però també de com el vivim i el sentim.

La carta del paisatge elaborada a partir de l’any 2005, va posar al descobert que Catalunya té 135 unitats de paisatgístiques diferenciades per les característiques físiques i culturals.

Aquest és un indicador de la gran varietat que s’amaga dins un territori petit, de només 32.000 km2 (una mica més gran que Bèlgica)

Les activitats d’aquest catàleg tenen aquests paisatges com a escenari principal i els elements que els integren són els centres d’interès de les nostres excursions. Conèixer quins elements trobem, perquè hi són i quines relacions s’estableixen entre ells són alguns dels temes que tant els guies com les topoguies interpreten en cada excursió.

Participar en les nostres activitats és fer un primer pas per a conèixer, entendre  i viure grans moments, tants com paisatges tenim a Catalunya.

Mapa dels paisatges i els Parcs Naturals de Catalunya

Parcs Naturals de Catalunya

Coneix tots els parcs naturals

Unitats de paisatge destacades

Descobreix tots els 135 paisatges


Has estat en algun d’aquests paisatges? Vols explicar-nos en quins has estat, quins moments has viscut o incloure alguna imatge de t’hagi impactat?

Amics del senderisme

Amics del senderisme és l’espai on les persones que s’estimen el senderisme troben informació, comparteixen idees i propostes per caminar a Catalunya.

Segueix-nos a:

      twitter facebook new-g-plus-icon-32 foursquare


c/ Iu Pascual, 12 – 17800 Olot (Girona)


Copyright © 2014 Amics del Senderisme | Nota legal |